Popis produktu
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Recenze
, zakoupeno v ProfiKoření.cz
- kvalitní zboží
, zakoupeno v ProfiKoření.cz
oproti ostatním želatinám (prášek, plátky)snadnější použití, výsledek vždy perfektní
, zakoupeno v ProfiKoření.cz
Kvalita ,baleni ,-VYNIKAKAJICI
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Popis produktu
Želatina vepřová 280 bloom Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho je v želatině malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí. Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin je 80-90%. Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty. Želatina (bílkovina) obsahuje 18 aminokyselin, včetně 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je tedy nutné je pravidelně přijímat stravou. Aminokyseliny jsou stavebními kameny různých druhů bílkovin (proteinů). Želatina je vyhledávaný produkt nejen pro potravináře, ale také sportovce, a to pro svůj obsah bílkovin a kolagenu, který pozitivně působí na naše klouby. Želatina neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné přísady, je bez tuků a cholesterolu. Alternativní názvy: Želatina čirá, Želatina prášková, Želatina potravinářská Typ: Vepřová želatina dearomatizovaná. Dearomatizovaný: Ano. Želatina je bez vůně nebo pachů, vhodná tedy na veškerou potravinářskou výrobu. Barva výsledného gelu: Čirá, průhledná Bloom: 280. Jedná se o jednoduchý ukazatel síly gelu. Hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější. Mesh (zrnitost, hrubost): 20 mesh. Udává zrnitost tedy hrubost. Standardně se pohybuje okolo 20-40 mesh. Aminokyseliny: Želatina je velice bohatá na obsah bílkovin, který se pohybuje okolo 85%. Bílkoviny jsou složeny z 18 aminokyselin důležitých pro správnou funkčnost těla. pH: cca 4,6 až 6 Použití: V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek. Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé. Příprava želatiny: Potřebné množství želatiny vsypeme do 1 l vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C, občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit. Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin. Orientační dávkování pro želatinu 280 bloom na výrobu 1 kg gelu: Jemný křehký gel → Aspikové misky → 30-40g Středně pevný gel → Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky → 50-70g Pevný gel → Nářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky → 80-100g Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v ProfiKoření.cz
- kvalitní zboží
, zakoupeno v ProfiKoření.cz
oproti ostatním želatinám (prášek, plátky)snadnější použití, výsledek vždy perfektní
, zakoupeno v ProfiKoření.cz
Kvalita ,baleni ,-VYNIKAKAJICI