Profikoření - Želatina vepřová 220 bloom (500g)

95 %
Želatina vepřová 220 bloom Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a...
282 Kč
Doprava 51 Kč,Skladem
Doporučená nabídka ProfiKoření.cz
Do obchodu
Seřadit:

Nejlevnější nabídky (1)

Skladem • 1 varianta51 Kč99 % • 5 724 recenzíDalší informace

Popis produktu

Želatina vepřová 220 bloom Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a...

Parametry produktu

Produkt nemá žádné parametry.

Recenze

  • , zakoupeno v ProfiKoření.cz

    Doporučuje produkt

    90 %
    • dobře se s produktem pracuje
  • , zakoupeno v ProfiKoření.cz

    Doporučuje produkt

    80 %

    ok

  • , zakoupeno v ProfiKoření.cz

    Doporučuje produkt

    100 %

    OK.

Parametry produktu

Produkt nemá žádné parametry.

Popis produktu

Želatina vepřová 220 bloom

Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho je v želatině malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí. Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin je 80-90%. Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty.

Želatina (bílkovina) obsahuje 18 aminokyselin, včetně 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je tedy nutné je pravidelně přijímat stravou. Aminokyseliny jsou stavebními kameny různých druhů bílkovin (proteinů).

Želatina je vyhledávaný produkt nejen pro potravináře, ale také sportovce, a to pro svůj obsah bílkovin a kolagenu, který pozitivně působí na naše klouby. Želatina neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné přísady, je bez tuků a cholesterolu.  

  • Alternativní názvy: Želatina čirá, Želatina prášková, Želatina potravinářská
  • Typ: Vepřová želatina.
  • Dearomatizovaný: Želatina je zbavena téměr úplně vůně a pachů, je tedy vhodná na různou potravinářskou výrobu, avšak při přípravě a vytuhnutí želatiny, jde při blízkém přičichnutí z výsledné želatiny cítit charakteristické vepřové aroma.Jako alternativu k vepřové želatině je možné použít rostlinnou želatinu Agar. 
  • Barva výsledného gelu: Čirá, průhledná 
  • Bloom: 220. Jedná se o jednoduchý ukazatel síly gelu. Hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější.
  • Mesh (zrnitost, hrubost): 20 mesh. Udává zrnitost tedy hrubost. Standardně se pohybuje okolo 20-40 mesh.
  • Aminokyseliny: Želatina je velice bohatá na obsah bílkovin, který se pohybuje okolo 85%. Bílkoviny jsou složeny z 18 aminokyselin důležitých pro správnou funkčnost těla.
  • pH: cca 4 až 7

 

Použití: V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek. Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé.  

  • Příprava želatiny: Potřebné množství želatiny vsypeme do 1 l vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C, občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit.
  • Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin.

 

Orientační dávkování pro želatinu 220 bloom na výrobu 1 kg gelu:

Jemný křehký gel → Aspikové misky → 40-50g

Středně pevný gel → Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky → 60-80g

Pevný gel → Nářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky → 90-100g  

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Hodnocení produktu

3zákazníci doporučují produkt
0zákazníků nedoporučuje produkt
95 %
průměr z 6 hodnocení
5
5 ×
4
1 ×
3
0 ×
2
0 ×
1
0 ×
  • , zakoupeno v ProfiKoření.cz

    Doporučuje produkt

    90 %
    • dobře se s produktem pracuje
  • , zakoupeno v ProfiKoření.cz

    Doporučuje produkt

    80 %

    ok

  • , zakoupeno v ProfiKoření.cz

    Doporučuje produkt

    100 %

    OK.